top of page
scp_logotyp_vit.png

Small Cap Partners

Okomplicerade, ansvarsfulla investeringar med passion
Arrow Down
SERVICES

VÅRT ERBJUDANDE

_6_L7613.jpg

Investera med oss

Small Cap Partners (SCP) investerar i lönsamma företag för att utveckla dess starka ställning och kompetenser för att lyfta bolaget vidare på alla plan.

 

Söker du en långsiktig investeringsmöjlighet med chans till god avkastning rekommenderar vi en investering i Small Cap Partners under ledning av SCP Advisors.

_6_L7735.jpg

Sälj till oss

Står ditt företag inför ett generationsskifte? Eller behöver ni tillföra ny kompetens och kapital för att kunna ta nästa steg i företagets utveckling? SCP lägger mycket kraft på att ta väl hand om de bolagen som man förvärvar för att utveckla dem vidare inom alla områden.

 

SCP har för vana att erbjuda tidigare ägare att återinvestera i sitt bolag på samma premisser som SCP och ledningen. SCP önskar dock ett ägande runt 80% av aktierna.

_6_L7336.jpg

Investeringsstrategi

SCP är en investerare som förvärvar och utvecklar mindre och medelstora företag, primärt i södra Sverige. Företagen ska ha en god marknadsposition och en överskådlig och lättförståelig verksamhet.

 

SCP går in i de förvärvade företagen genom aktivt styrelsearbete samt att utveckla ledarskap och strategi. Baserat på våra advisors breda erfarenhet är val av bransch inte det primära urvalskriteriet. 

2007

Grundades vi

5

Investeringssällskap

35%

I årlig avkastning

35

Förvärv

4

Exits

Per Bertland
Partner
Mikael Jonson
Partner
Thomas Wiklund
Partner
Per Nilsson
Partner
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey LinkedIn Icon

Entreprenör och investerare, bakgrund som vd och koncernchef i noterade och onoterade tillverkande företag. Idag och de senaste åren har Mikael främst fokuserat på styrelsearbete och egna investeringar. Mikael har en bred erfarenhet från att förvärva och integrera verksamheter.

Per har en lång och bred erfarenhet i att utveckla börsnoterade Beijer Ref AB till att bli världens största globala kylgrossist med verksamhet i ca 40 länder i fyra världsdelar. Under åren har Per haft flera olika roller i bolaget inkl CFO, COO och CEO och nu även som ledamot i dess styrelse. Per är även styrelseledamot i Lindab, Fortnox och IV Produkt samt styrelseordförande i Inwido och Dendera.

Ägare av investmentbolaget AB Dendera Holding och en av grundarna till Small Cap Partners. Sedan slutet av 1980-talet har Thomas arbetat med bolagsstyrning av mindre och medelstora företag som VD eller utifrån ett styrelseperspektiv. Genom åren har han byggt upp en gedigen transaktionskunskap genom bla försäljningen av Malmö Aviation, Crafoord Auktioner, Blinkfyrar mfl.

ABOUT
gruppbild-2020-3.jpeg

VEM VI ÄR

Okomplicerade, ansvarsfulla investeringar med passion

Small Cap Partners (SCP) är en Private Equity investerare som primärt verkar i södra Sverige.

 

Vår affärsmodell går ut på att förvärva privata företag med god lönsamhet och potential, utveckla dem ansvarsfullt och sedan avyttra dem när verksamhetsmålen har uppnåtts.

VEM VI ÄR

Bakom Small Cap Partners (SCP) står SCP Advisors, ett antal erfarna partners med lång industriell erfarenhet av både entreprenörsskap och strategiska investeringar. Alla i Advisorgruppen är väl förankrade i Skåne med omnejd.

_V0A9110.jpg
Renata Albertsson
CFO

Renata är SCP:s Chief Financial Officer med lång entreprenöriell erfarenhet av att utveckla ekonomifunktioner samt drift av mindre företag.

Jonas Forsvall
Partner
  • Grey LinkedIn Icon

Aktiv investerare och engagerad entreprenör. Jonas började som säljare för att sedan kliva in i rollen som VD och drev därefter bolag på skandinavisk basis med inter-

nationell prägel inom förpackningsindustrin. Från 2007

till 2019 delägare och VD för AB Blinkfyrar vilket var SCPs första förvärv. Drev parallellt Provia AB i Karlstad samt startade IoT-bolaget  BlinkServices, idag en del av börsbolaget Netmore.

Jesper Jelmteg
Partner
  • Grey LinkedIn Icon

Entreprenör och investerare med

30 års erfarenhet av verksamhets utveckling för medelstora och globala företag. Jespers akademiska bakgrund är juristexamen från Lunds Universitet samt en MBA från Georgetown University. De senaste 10 åren har Jesper i huvudsak varit involverad att förvärva små och medelstora företag och sedan utveckla dessa som ägare genom aktivt styrelse engagemang. 

_V0A9161.jpg
_V0A9091.jpg
_V0A9085.jpg
_V0A9184.jpg
Renata.jpg

Startade Medicinteknikföretaget Human Care 1992 och var dess VD fram till 2004. Var med och grundade Small Cap Partners 2007. VD för Malmö FF 2011-2014. Grundare av AdderaCare AB som noterades på FirstNorth 2016.

_V0A9071.jpg
PROJECTS

PORTFÖLJBOLAG

TIDIGARE PORTFÖLJBOLAG

Tommy Larsson_edited.jpg

Tommy Larsson
Investerare i SCP

Jag investerar i Small Cap Partners på grund av långsiktighet med kompetenta människor i samverkan.

OPO_Irena 7.jpg

Irena Färemo
CEO, OPO Scandinavia

Small Cap Partner är en trygg partner som hjälper till att utveckla vårt företag. Deras erfarna partners har alltid funnits tillhands för samarbete och rådgivning.

NYHETER

Det senaste om Small Cap Partners och de företag vi har investerat i
Nyheter
CONTACT

KONTAKT

Har du frågor eller vill boka ett möte?

Kontakta oss via info@smallcappartners.se

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss

DJI_0434.jpg

Kontor

Small Cap Partners
Öresundshuset
Hans Michelsensgatan 9, vån 11
211 20 Malmö

Följ oss

  • LinkedIn

Följ oss på LinkedIn för de senaste nyheterna på Small Cap Partners.

bottom of page