top of page
  • Skribentens bildSmall Cap Partners

Fem snabba frågor med Jesper Jelmteg


Jesper Jelmteg är partner på Small Cap Partners (SCP) sedan 2015 och har mer än 30 års erfarenhet av verksamhetsutveckling som entreprenör och investerare för medelstora och globala företag. Jespers akademiska bakgrund är en juristexamen från Lunds Universitet samt en MBA från Georgetown University. De senaste 10 åren har Jesper i huvudsak varit involverad att förvärva små och medelstora företag och sedan utveckla dessa som ägare genom aktivt styrelse engagemang.


1. När började ditt intresse växa för investeringar och att utveckla företag?

"Mitt första jobb var som managementkonsult och då hjälpte jag till att utveckla företag och dess strategier och jobba smartare för att effektivare kunna realisera sina målsättningar. När jag skulle jobba med något annat 2015 så ville jag kunna bidra på bästa sätt, och kände då att Private Equity passade mig perfekt eftersom att utveckla företag är min starka sida."

"Jag älskar att jobba med företag och deras anställda, se till att identifiera målet och syftet med resan, och sedan implementera samt mäta resultatet och skapa stolt glädje i organisationen och runt prestationen."
2. Hur kommer det sig att du blev partner på SCP?

"Det var spännande att få bli en del av ett skånskt Private Equity företag, som har en ambition att ta skånska pengar till skånska företag. Grundarna av SCP letade efter nya partners med ny erfarenhet och det var ett enkelt val då SCPs grundare var bra människor som jag hade stort förtroende och respekt för."


3. Vad är det bästa med att jobba på SCP?

"Det är förmånen att få jobba med alla partners i bolaget, träffa potentiella företag och bygga relationer med de personerna. Det är resorna man gör tillsammans med företagen."

"Det blir som en smekmånad, ett giftermål och en bitterljuv skilsmässa när det är dags att sälja vidare bolaget. Det är alltid vemodigt att sälja ett bolag eftersom vi knyter starka band med företagen och dess personal."
4. Vad brukar ni leta efter när ni investerar i ett företag?

"När vi tittar på företag så ska de vara investeringsbara, dvs ha en bra ekonomi, lönsamhet och framgångsrika inom sina respektive marknader. Vi kollar efter om det finns ett generationsskifte eller en ledning som kan hjälpa oss att driva verksamheten framåt."

"Det är viktigt att vi kan tillföra någonting och utveckla bolaget med ny energi och idéer. Det är även viktigt för oss att företaget har ett gott samvete med t.ex. hållbarhet i åtanke, eftersom vi alla vill lämna världen som en bättre plats."

5. Vad är ditt bästa råd till någon som letar efter investerare till sitt företag? "Mitt råd är att nogsamt välja vem man säljer till eller blir partner med. Om man har byggt upp ett företag vill man gärna att de anställda är nöjda, att företaget fortsätter att utvecklas och att man kan lita på personerna."

"Det är viktigt att man har en rolig resa tillsammans med ens investerare och att det blir en positiv upplevelse."
913 visningar0 kommentarer

コメント


bottom of page