top of page
  • Skribentens bildSmall Cap Partners

Per Bertland, partner i Small Cap Partners, blir ordförande i Golventreprenad GruppenBeijer Refs tidigare VD och storägare Per Bertland tar över ordförandeklubban i Golventreprenad Gruppen, som ingår i Small Cap Partners investeringssällskap III och IV. Omsättningen har på bara ett par år kommit upp i nästan 1,5 miljarder kronor. Per Bertland är partner i Small Cap Partners (SCP) som gett sig på att konsolidera golvläggningsbranschen. Av totalt 22 förvärvade golvläggningsföretag har nu en koncern skapats.

"I somras hade vi ett strategimöte där vi satte upp en femårsplan med målet att golvkoncernen ska omsätta 3 miljarder kronor om fem år. Men med den takt vi håller nu ser det ut att bli mer," säger Per Bertland.

SCP äger idag 70 procent av Golventreprenad Gruppen medan ägarna till de uppköpta bolagen tillsammans äger 30 procent sedan dessa återinvesterat köpeskillingen i koncernen.

"Vi har en exitstrategi och inom fem år ska koncernen vara till salu. Det kan bli en börsnotering eller försäljning till en enda part. Det vi gör nu är att göra koncernen börsfähig med bland annat en nytillsatt styrelse," fortsätter Per Bertland.

Denna styrelse består nu, förutom av Per Bertland själv, av Mikael Johnson från SCP, Lindabs VD Ola Ringdahl, Katarina Olsson som är chef för den juridiska avdelningen på Trelleborg, Kristina Willgård, tidigare VD för Addlife samt Tomas Larsson, tidigare ägare till golvbolaget BBM i Karlstad.

I väntan på exit kommer den nya styrelsen och VD Hans Förster att fortsätta köpa upp golvläggningsföretag och integrera dem i den växande koncernen. Synergier finns att hämta främst inom inköp, men också på försäljningssidan i samband med att företaget blir rikstäckande. Lönsamheten ligger i dag på ”högt ensiffrigt” på rörelsenivå, men målet är att komma upp i tvåsiffrigt.

"Vad gäller tillväxten tittar vi på hur vi ska skära limpan framöver. Man kan till exempel växa geografiskt i resten av Norden, men även titta på näraliggande segment inom byggande," säger Per Bertland.

Källa: Gunnar Wrede, Rapidus.

303 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page