top of page
  • Skribentens bildSmall Cap Partners

SCP förvärvar Distansinstitutet – ett snabbväxande utbildningsföretag och trendsättare


Marcus Lindh, medgrundare av Distansinstitutet.


"Small Cap Partners är stolta över att presentera vårt senaste förvärv, Distansinstitutet. Vi blev imponerade av vad Marcus och Peter hade åstadkommit med Distansinstitutet, att bygga ett bolag från grunden och kunna balansera tillväxt och lönsamhet är en stor utmaning. Vi förstod att de har en unik lösning för att erbjuda distansutbildningar på nätet. Vi ser fram emot vår resa tillsammans med Marcus och Peter och att SCP skall bidra med vår erfarenhet och vara bollplanket bolaget behöver för att fortsätta sin expansion." – säger Jonas Forsvall, partner på SCP.

Marcus Lindh och Peter Bogner grundade Distansinstitutet med visionen att alla människor ska ges möjlighet till personlig utveckling och positiv förändring genom distansutbildning. Med över 10 års erfarenhet inom utbildningsbranschen erbjuder Distansinstitutet distansutbildningar som tillgodoser arbetsmarknadens rådande behov av kompetens inom bland annat kommunikation, administration och HR.


Intervju med Marcus Lindh, VD och medgrundare av Distansinstitutet:

"Vår idé är att ge utbildningsdeltagare mer frihet och flexibilitet i sina studier," säger Marcus Lindh.

Berätta om er verksamhet och affärsidé

Jag har varit i utbildningsbranschen sedan 2009 och Peter sedan 2012. Innan vi startade Distansinstitutet arbetade vi på en koncern som idag heter Keystone Education Group. Bolaget sålde marknadsföring till skolor och utbildningsföretag. Under tiden där fick vi en djup förståelse för hur människor söker efter utbildning samt hur utbildare driver sina verksamheter.

Vi såg ett behov i marknaden, distansutbildningar som är anpassade för den moderna utbildningsdeltagaren. Med obligatoriska klassrumsträffar, analoga inlärningsmetoder och fasta deadlines ges inte den friheten och flexibiliteten som deltagarna efterfrågar. På Distansinstitutet sker alla utbildningar på distans och deltagarna väljer själv startdatum, studietakt och studieplats.

Vilka faktorer tror ni har bidragit mest till er framgång inom branschen?

Vi har goda kunskaper och förståelse för marknadsföring, vilket gör att vi kan skapa kommunikation som riktar sig direkt till vår ideala målgrupp. Vi är datadrivna i allt vi gör och använder data för att fatta faktabaserade och proaktiva beslut. Våra deltagare är väldigt nöjda med sina upplevelser och vi har fått många fina recensioner som skapat ringar på vattnet.


Hur har ni lyckats skapa ett unikt varumärke och hur skiljer ni er från era konkurrenter?

För oss är det viktigt att vara personliga och skapa ett intryck av förtroende hos våra kunder. All vår kommunikation har från dag ett fokuserat på trygghet och trovärdighet kombinerat med nytänkande och teknisk innovation.


Vilka mål har ni satt upp för framtiden och hur planerar ni att nå dem?

Ett av våra mål är att inom 5 år komma upp till 3 000 utbildningsdeltagare per år. För att nå vårt uppsatta mål planerar vi att skapa fler populära och eftertraktade utbildningar. Vi kommer fortsätta bygga vår digitala närvaro för att nå ut till fler personer som kan vara intresserade av att utbilda sig på distans.


Vilka möjligheter ser ni framåt i partnerskapet tillsammans med SCP?
Vår vision är att tillsammans med Small Cap Partners expandera och stärka Distansinstitutet. SCP kommer att bidra med mer strukturkapital som positionerar oss väl inför framtiden och hjälper oss att utveckla verksamheten. Genom att stärka företagets position på marknaden kan vi erbjuda ännu bättre kunderbjudande och bli mer eftertraktade.

Small Cap Partners (SCP) är en Private Equity investerare som grundades 2006. Vår affärsmodell går ut på att förvärva privata företag med god lönsamhet och potential, utveckla dem ansvarsfullt och sedan avyttra dem när verksamhetsmålen har uppnåtts


För mer info om förvärvet vänligen kontakta:


Marcus Lindh, VD Distansinstitutet

070-144 77 28


Jonas Forsvall, Partner SCP

070-346 95 78

858 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page