top of page
  • Skribentens bildSmall Cap Partners

Small Cap Partners avyttrar Nutid AB i en framgångsrik försäljning till Crona Software/Confirma Soft


SCP förvärvade en majoritet i Nutid AB (Vendolink) under 2019 i fond SCP III. SCP har tillsammans med grundarna och bolagets ledning tagit Nutid på en resa och flyttat fram dess positioner. Det var ett naturligt nästa steg för oss att hitta en miljö där bolaget kan fortsätta att utvecklas. Nu stärker Crona Software sitt erbjudande av POS-system genom att förvärva Nutid AB (Vendolink). Nutid AB utvecklar POS-lösningen Vendolink. Nutid grundades redan 1998 och har sedan dess tillhandahållit kompletta kassalösningar för detaljhandel, restauranger, kaféer, serviceinrättningar och andra medelstora och mindre verksamheter och kedjor. Förvärvet sker i samarbete med Crona Softwares ägare Confirma Software.


Vendolink-kunderna kommer att få tillgång till ett bredare utbud av molnbaserade lösningar inom både POS och andra SaaS-tjänster genom de befintliga lösningarna som erbjuds av Crona Software och av andra Confirma Software-företag. Nutid AB har 27 anställda. Vendolink-teamet är baserat i Helsingborg, Sverige. Confirma Software rådgavs av Clairfield vid förvärvet.

”Det känns mycket roligt att välkomna Vendolink till Crona familjen. Förvärvet ger oss och våra kunder en ännu bättre möjlighet att växa tillsammans när vi stärker vårt helhetserbjudande”, säger Jesper Ringholm, försäljningschef på Crona Software.

Med förvärvet av Vendolink har Crona Software en årsomsättning på omkring 100 miljoner kronor, mer än 9 500 kunder och över 80 anställda.

”Det har varit en mycket stimulerande att få arbeta med Nutid/Vendolink, vi har gjort stora förändringar på kort tid tack vare bolagets mycket kompetenta team med Andreas Hammar som hjärnan bakom det mesta. Att vi fick Erik Tärnvik med på båten hjälpte oss på vägen och vi hade gärna fortsatt vår gemensamma resa ett tag till. För bolaget bästa beslutade vi dock att det dags att hitta en ny hamn och vi är glada över att det blev Crona Software/Confirma Software som nu tar över stafettpinnen," säger Jonas Forsvall, partner på Small Cap Partners.

Crona Software är en del av Confirma Software som är ett nordiskt mjukvaruföretag med fokus på lösningar för små och medelstora företag samt för kommunal verksamhet. Crona Software erbjuder lösningar inom Lön & HR, Tid, POS/kassasystem samt affärsmallar och dokument. Alla lösningar är fokuserade på effektivitet och kontroll för kunderna och de har etablerat starka positioner inom sina respektive funktionalitetsområden. Programmen kan användas separat eller integrerade.

"Med tillägget av Vendolink-teamet kommer vi att ytterligare bredda vår kompetens inom POS och för första gången lägga till en betydande SME-kundbas i Norge", säger Jarle Mørk, VD på Confirma Software.

Kontakt: Jonas Forsvall, Partner Small Cap Partners jonas@smallcappartners.se +46 70-346 95 78 Jarle Mørk, CEO Confirma Software jmork@confirmasoftware.com +46 70-918 84 48


309 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page