top of page
  • Skribentens bildSmall Cap Partners

Small Cap Partners fortsätter att förvärva företag i Golventreprenad Gruppen


SMALL CAP PARTNERS FORTSÄTTER ATT FÖRVÄRVA FÖRETAG I GOLVENTREPRENAD GRUPPEN:


• SEX NYA FÖRVÄRV

• GOLVBOLAGEN TAKTAR NU 830 MILJONER


Golventreprenad Gruppen välkomnar nu George Anderson Golv i Borås, KVM Golventreprenad i Norrköping, Aros Golv och platt i Västerås, Aros Golvavjämning i Västerås, Ljungby Golv och Värnamo Golv till gruppen. Ledningen i bolagen behåller sitt dagliga engagemang i verksamheterna och har även framöver ett betydande ägande i företagen.

I Golventreprenad Gruppen ingår med detta 14 stycken marknadsledande och välskötta golvföretag med en gedigen hantverkstradition. Genom förvärven taktar vi en omsättning på ca 830 miljoner och en personalstyrka på 500 personer. Golventreprenad gruppen är med detta Sveriges I särklass största entreprenadföretag i golvbranschen. Genom förvärven stärks gruppens marknadserbjudande ytterligare, både kompetensmässigt och geografiskt.


”Att få samverka i en grupp som består av de bästa golventreprenörerna ger oss unika möjligheter till att stärka och utveckla våra bolag på ett hållbart sätt och därmed trygga framtiden i en omvärld där det ställs allt högre krav på oss” – säger Daniel Johansson, VD KVM i Norrköping och Kent Nilsson, VD Aros Golv & Platt i Västerås samstämmigt.

”Vi är en del av en alltmer professionell Byggbransch och vill vara med och leda utvecklingen framåt. Vi värnar om vårt hantverk och inser att ensam inte alltid är stark. När vi gavs möjligheten att vara en del av det här företagsbygget tillsammans med människor vi gillar så var det självklart att vara med” - säger Erik Anderson, VD George Anderson Golv i Borås och Per Andersson, VD Ljungby Golv.

”Vi är väldigt tacksamma för att dessa fina bolag vill göra gemensam sak med oss. Vår totala konkurrenskraft stärks avsevärt och det ger oss möjlighet till ytterligare kompetensutbyte och utveckling för att skapa mervärden i den dagliga driften. Vi fortsätter gärna växa med rätt företag och rätt personer” - säger Hans Förster, VD Golventreprenad Gruppen.

Jesper Jelmteg, Partner i SCP, tillägger ”Vi är på en riktigt rolig resa med ett gäng duktiga entreprenörer och ser med stor tillförsikt fram emot vår gemensamma utveckling och ytterligare förvärv i G2 under 2022”.


Vid frågor, kontakta:

  • Jesper Jelmteg, Partner Small Cap Partners, 070-555 5570

Small Cap Partners (SCP) är en private equity investerare, primärt verksam i södra Sverige. Vår affärsmodell går ut på att förvärva privata företag med god lönsamhet och potential, ansvarsfullt utveckla dessa och slutligen avyttra dem när verksamhetsmålen har nåtts. SCP bistår portföljbolagen med kapital, samt industriell och finansiell kompetens. Vi verkar som en aktiv partner till företagsledningen och bidrar därmed till våra företags fortsatta utveckling.


Ladda ner pressmeddelandet här:


Pressmeddelande 2021-11-15
.pdf
Ladda ner PDF • 107KB

30 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page