top of page
  • Skribentens bildSmall Cap Partners

Golventreprenad Gruppen når miljardomsättning och blir samtidigt rikstäckande


Ledningsgruppen i Golventreprenad Gruppen: Rikard Fransson, Hans Förster, Fredrik Ottosson, Tomas Larsson
Ledningsgruppen i Golventreprenad Gruppen: Rikard Fransson, Hans Förster, Fredrik Ottosson, Tomas Larsson

Golventreprenad Gruppen förstärker ytterligare genom förvärv av fyra välrenommerade och regionalt marknadsledande golvföretag i Sverige och välkomnar NOAK Golv AB, Göinge Golv AB, Firma Bygge Golvproffsen Öst AB och Kakel & Byggkeramik i Falkenberg AB till koncernen. Respektive ledning i bolagen behåller sina dagliga engagemang i verksamheterna och har även framöver ett betydande ägande i företagen. Bolagen hade tillsammans en omsättning på cirka 350 Mkr under det senaste räkenskapsåret.


I Golventreprenad Gruppen ingår nu 18 marknadsledande golvföretag som finns representerade på 24 orter och har en samlad årsomsättning på ca 1,2 miljarder kronor samt en personalstyrka på 750 personer. Golventreprenad Gruppen är störst i Sverige och ett av Europas ledande entreprenadföretag i golvbranschen. Genom engagemang, kompetens och ansvar bedrivs golventreprenader på ett hållbart vis till en bred och professionell kundkrets med högt ställda krav i bygg- och fastighetssektorn.

"Att få samverka i en grupp som består av de bästa golventreprenörerna ger oss unika möjligheter till att stärka och utveckla våra bolag långsiktigt och därmed trygga framtiden i en omvärld där det ställs allt högre krav på oss. Vi ser verkligen fram emot att bli en del av Golventreprenad Gruppen", säger Markus Johansson, VD NOAK Golv med flera enheter i Norrbotten och Västerbotten och Fredric Gustafsson, VD Firma Bygge samstämmigt.

"Vi är en del av en allt mer professionell bransch och vill vara med och leda utvecklingen framåt. Vi värnar om vårt hantverk och inser att våra bolag tillsammans skapar en allt större konkurrenskraft. När vi gavs möjligheten att bli en del av denna tillväxtresa tillsammans med människor vi uppskattar och känner väl, så var det självklart för oss att ta steget", säger Håkan Alfonsson, VD Göinge Golv och Kristian Jensen, VD Kakel & Byggkeramik i Falkenberg.


"Vi har en ambitiös tillväxtagenda och är väldigt glada för att dessa fina bolag delar våra värderingar och syn på marknaden. Vår totala konkurrenskraft stärks avsevärt i flera regioner och det ger oss möjlighet till ytterligare utveckling för att skapa mervärden i den dagliga driften, dessutom ökar möjligheten att realisera de synergieffekter vi ser framför oss. Golventreprenad Gruppen har som ambition att fortsätta växa med rätt företag och rätt personer, genom värdeskapande förvärv", avslutar Hans Förster, VD Golventreprenad Gruppen.

"Det är mycket glädjande att vi fortsätter vår strategiska tillväxtresa genom förvärv av fyra fina bolag, drivna av erfarna och duktiga entreprenörer. Bolagen passar väl in i vår koncern och vi välkomnar samtidigt ett gäng nya delägare på denna spännande resa", säger Jesper Jelmteg, Ordförande Golventreprenad Gruppen och Partner hos Small Cap Partners.


För mer information kontakta gärna:

  • Hans Förster, VD, Golventreprenad Gruppen

  • Jesper Jelmteg, Ordförande, Golventreprenad Gruppen

752 visningar0 kommentarer

Commentaires


bottom of page