top of page
  • Skribentens bildSmall Cap Partners

Small Cap Partners avyttrar OPO Scandinavia i ytterligare en framgångsrik försäljning för Fond II


OPO Scandinavia designar, marknadsför och säljer glasögonbågar, tillbehör och verktyg till optikbranschen. Bolaget grundades 1996 med hemmamarknad i Norden och ledorden är kundnära och flexibilitet. OPO har flera olika egna varumärken i portföljen. Huvudkontor, ateljé och visningslokaler finns i Malmö och Bolaget har 17 anställda. OPO är känt för god service och produkter med en typisk skandinavisk prägel.

"OPO har en väletablerad position på den nordiska marknaden med produkter med tydlig skandinavisk design. Bolaget har haft en fin finansiell utveckling de senaste åren och starka kassaflöden. Vi är glada över att tillsammans med personalen fortsätta utveckla Bolaget med fortsatt expansion", säger Johan Bennarsten, VD på Seafire AB.
"Jag är stolt över den fina utveckling OPO Scandinavia har haft under de senaste åren, både utifrån omsättning och lönsamhet men också utifrån hur vi utvecklat organisationen och stärkt produkterbjudande. Vi är tacksamma för det stöd och samarbete vi har erhållit från Small Cap Partners och ser nu fram emot att fortsätta tillväxtresan tillsammans med Seafire AB", säger Irena Färemo, VD, OPO Scandinavia AB.

SCP förvärvade en majoritet i OPO Scandinavia i maj 2018.

"OPO Scandinavia är verksamma i en bransch med flera internationella aktörer. OPO har funnit en nisch och skapat en stark profil på den nordiska marknaden där bolaget framgångsrikt vuxit sina marknadsandelar genom stärkt produktutbud och har därmed passat perfekt in i Small Cap Partners investeringsstrategi. Genom aktivt ägarskap har vi, tillsammans med VD Irena Färemo och hennes team, utvecklat bolaget till en skalbar plattform med imponerande tillväxt. OPO Scandinavia har varit en mycket lyckad investering för SCP Fond II", säger Per Nilsson och Jesper Jelmteg, Partners, SCP Advisors.

Köpeskillingen för Bolaget uppgår till 82 MSEK på skuldfri basis och med en rörlig tilläggsköpeskilling på 10 MSEK för 2022, totalt 92 MSEK. Maximal tilläggsköpeskilling utgår om EBITDA når 17 MSEK.


För ytterligare information, vänligen besök www.smallcappartners.se eller kontakta:

238 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page