top of page
  • Skribentens bildSmall Cap Partners

Fem snabba frågor med Renata Albertsson, CFO på Small Cap PartnersRenata Albertsson är Small Cap Partners (SCP) Chief Financial Officer med lång entreprenöriell erfarenhet av att utveckla ekonomifunktioner samt drift av mindre företag. Redan som tonåring brann Renata för olika affärsidéer och testade sig fram. Utan arvet som entreprenör insåg hon tidigt att universitetsutbildning var tvunget för att kunna presentera sig trovärdigt på en tuff marknad.


Renata startade ett företag redan som 19-åring och finansierade sin ekonomi- och juridikstudier utan lån. Som 30-åring hade Renata utvecklat en redovisningsbyrå med ett 40-tal klienter inom diverse branscher som vindkraft, vinimport, serviceyrken, kapitalförvaltning m.m.


Hur började du jobba för SCP?

"Jag arbetar som ekonomichef för Dendera Holding, vilket ägs av Thomas Wiklund (grundare av SCP) och där Per Bertland (partner i SCP) även är styrelseordförande. Då fick jag förtroendet att sköta ekonomin i Small Cap Partners första fond. Att fonderna på så kort tid har blivit framgångsrika är fantastiskt!"

Vad inspirerar dig i yrket som CFO på Small Cap Partners?
"Att få förmånen att samarbeta med så många inspirerande och kreativa entreprenörer, med visioner för en bättre framtid, är helt avgörande. Varje dag får jag lära mig något nytt inom olika branscher, vilket skapar en drivkraft. Variationen är oändlig."

"Under mina år på SCP har jag varit med på allt från första scoutingen av marknad till bolagsförvärv, och nyligen två exits inom SCP. Det är fantastiskt, inspirerande och lärorikt!"

Vad är det bästa med att jobba på SCP?
"Människorna är verkligen det bästa! Ledningen har en enorm kompetens och är verkligen ett team som kompletterar varandra."

"Vi är som en familj och samtalen är både om högt och lågt. Styrelsens motto är att ”vi måste ha roligt på vägen”, vilket genomsyrar sannerligen vardagen. SCPs strategiska sätt att utveckla bolagen med en stark tro på medmänsklighet och demokrati är inspirerande."


Vad är det viktigaste när ett företag letar efter finansiering?
"Att från början ha en vision av vem man vill samarbeta med, snarare än hur mycket pengar eller hur stor andel man ska ha kvar. Banklån driver aldrig ett bolag framåt i längden men en investering från en entreprenör som vill hjälpa bolaget att utvecklas, med råd, stöttning och nätverk kan vara helt avgörande."

"Entreprenören vänder sällan företaget ryggen i en tillfällig svacka, vilket banken oftast gör.

Företag som letar efter investering bör själva älska sitt företag och tro så pass mycket på bolaget att det syns i grundarens ögon."

Du har lång entreprenöriell erfarenhet av att utveckla ekonomifunktioner samt drift av mindre företag, vad är ditt tips till någon som söker samma karriär?

"Att tro på sig själv och vilja arbeta hårt är avgörande om man inte har ett ”arv” av nätverk.

Att brinna för att utveckla bolag och samarbeta med olika människor är en förutsättning om man vi sitta i ett nätverk i mindre bolag."

"Jag har aldrig haft siktet inställt på karriär utan tror snarare att drivet och passionen för entreprenörskap, utveckling och hårt jobb lönar sig. Man måste älska sitt jobb! Mitt jobb är mitt intresse, vilket inte gör något om dagen är 8 eller 15 timmar lång.

"Mina val i livet har inte alltid varit självklara utan har snarare avgjorts utav intressanta människor som har passerat min väg. Det är viktigt att någon vågar tro på en. Med energi och ett glatt arbetssätt kommer man längre än med en kandidatexamen."

318 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page